Opstellen zienswijze of bezwaarschrift BMAT

In de provincie Groningen is veel schade door mijnbouwactiviteiten. Deze schade wordt meestal vergoed door IMG. Regelmatig is echter onenigheid over de oorzaak van schade of over de door IMG voorgeschreven herstelmethodiek.

Als u van IMG een adviesrapport ontvangt kunt u daartegen bezwaar aantekenen d.m.v. een zienswijze. Deze kan BMAT voor u opstellen. Hierdoor krijgt u een rapport met een gedegen onderbouwing die vervolgens door het IMG in behandeling moet worden genomen. Bij erkennen van de zienswijze worden onze kosten vaak door het IMG vergoed.

Indien het IMG reeds een besluit heeft genomen, en dit d.m.v. de besluitbrief kenbaar heeft gemaakt, hebt u ook nog mogelijkheid tot bezwaar. U kunt dit bezwaarschrift ook door BMAT laten opstellen. Voor het declareren van onze kosten is wel toestemming van uw zaakbegeleider noodzakelijk.

Starttarief voor het opstellen van een zienswijze of bezwaarschrift bedraagt € 450,00 excl. btw. Dit is inclusief een opname ter plaatse en de rapportage. Voor uitgebreide rapportages of hoge aantallen schades wordt een opslag gerekend. Neem contact met ons op voor een prijsopgave op maat.

Vakantie 2017

Van 5 t/m 27 augustus is BMAT beperkt bereikbaar i.v.m. vakantie. Vanaf 28 augustus zijn wij weer beschikbaar voor bouwkundige keuring, opleverkeuring en andere bouwkundige werkzaamheden.

BMAT nu lid van de NVBK

Sinds augustus 2016 is BMAT lid van de NVBK; Nederlandse vereniging van bouw kostendeskundigen. Tonnis van der Wijk is door de NVBK-toelatingscommissie opgenomen in het netwerk van bouw kostendeskundigen. Hiermee is BMAT verzekerd van de laatste updates op gebied van bouwkosten en kan zo zijn klanten nog beter van dienst zijn en adviseren. 

Bouwkundige keuring in Groningen, Friesland en Drenthe

Bij de aankoop van een woning komt veel op u af; is de vraagprijs reëel, wat zijn de voorzieningen in de buurt, wat is de bouwkundige staat van de woning etc. Met dat laatste punt kan BMAT u helpen. Reeds geruime tijd voert BMAT bouwkundige keuringen en inspecties uit. Dit onder meer als bouwkundige van Vereniging Eigen Huis.

Deze keuringen zijn zeer grondig, en worden uitvoerig en duidelijk gerapporteerd. Zaken als kruipruimte, (platte) daken, kozijnen worden geïnspecteerd. Ook de eventueel aanwezige schuren, serres en andere opstallen worden meegenomen in de inspectie. Keuringen worden in principe uitgevoerd in Friesland, Groningen en Drenthe, maar in overleg is veel mogelijk.

Indien gewenst kunt u de keuring bijwonen, dit is echter geen must.  De keuringsmethodiek behandeld alle bouwkundige aspecten van de woning. Van elk aspect wordt de staat bepaald, en worden de herstelkosten van eventuele gebreken vastgesteld.  Binnen 48 uur ontvangt u een bouwkundig rapport van de woning. De rapporten voldoen aan de voorwaarden voor NHG.

U heeft al een bouwkundige keuring vanaf € 260,00 incl. btw. Neem voor informatie, of het aanvragen van een bouwkundige keuring contact met ons op. Dit kan via mail of telefoon.

IMG_4335 IMG_5239

BMAT is sinds 1 maart werkzaam als bouwkundige voor Vereniging eigen Huis

Sinds 1 maart 2015 is BMAT (Tonnis van der Wijk) op freelance basis werkzaam voor de Vereniging Eigen Huis. Werkzaamheden zijn: uitvoeren van bouwkundige keuringen, contra-expertise m.b.t. bevingschade, nul-metingen etc. Via onderstaande link kunt u lid worden van de Vereniging Eigen Huis:

https://www.eigenhuis.nl/webwinkel/lid-worden/word-lid/

 

 

Contra expertise door BMAT

De aardbevingen in Groningen zorgen voor veel onrust en schade. Na constatering van bevingsschade volgt een tijdrovend en wellicht  moeizaam proces waar je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij zijn reeds geruime tijd werkzaam op gebied van contra-expertise, deels voor Vereniging Eigen Huis, deels op eigen titel.

Mocht u het oordeel van de 1e lijns-expert van het Centrum Veilig Wonen in twijfel trekken, dan kan BMAT de schade opnieuw beoordelen. Neem voor uitleg over het te volgen traject contact met ons op. Wij zullen de schade opnieuw beoordelen, een nieuw rapport opmaken, en dit bespreken met de 1e lijns expert.

Heeft u dus schade, en zoekt u een betrouwbare partner om een en ander in de juiste banen te leiden, dan kunt u contact met ons opnemen.

datema 17-3-3  IMG_1000

Fris en Duurzaam Sterrensteen

In de Groninger wijk Vinkhuizen wordt in het kader van het Fris & Duurzaam project OBS de Sterrensteen gerenoveerd. De lokalen zijn voorzien van CO2 verlagende units en energiebesparende maatregelen. Aanvullend wordt het volledige gebouw voorzien van nieuwe dakbedekking en dakisolatie (min. Rc= 3,0 m2.k/W).  BMAT verzorgd voor dit pand de calculatie en uitvoering.

 

20140402_113914 20140402_114053

Verbouw woonhuis Groningen

In Groningen heeft BMAT samen met van der Wijk Bouwservice uit Drachten de begane grond van een woning gerenoveerd. De oude zolderbalken bleken rot te zijn, en moesten worden vervangen. In overleg met de opdrachtgever is gekozen voor een plafond in twee delen. Het tussendeel is constructief uitgevoerd d.m.v. lariks balken 100×200 mm. Tussen de balken is een lariks lattenplafond gerealiseerd. Het voorste en achterste deel van het plafond is uitgevoerd in gips. Stuc- en schilderwerk voert de opdrachtgever in eigen beheer uit.

beginsituatie

beginsituatie

20140327_105534 20140327_105544 20140331_152058 20140331_152108 20140331_152120 20140331_152131 20140331_152325

Fris & Duurzaam “de Starter”

Bij ODS de Starter aan de Parkweg in Groningen zijn we begonnen aan alweer de vijfde school in het kader van het Fris en Duurzaam project. Bij deze school ( een rijksmonument) wordt nieuwe ventilatie / CO2 reductie aangebracht, enkele beglazing wordt vervangen voor Ruysdael glas en alle systeemplafonds worden vervangen. Als extra werkzaamheden wordt een lift geplaatst en wordt een invalidentoilet gecreëerd. Opdrachtgever  is O2G2, BMAT doet de uitvoering van dit project voor hoofdaannemer Adaktis Techniek. Ook heeft BMAT in een eerder stadium de calculatie en werkvoorbereiding voor dit project uitgevoerd.

Bij dit project zijn de volgende onderaannemers betrokken: De Groot Installatiegroep, De Graaf Afbouw, Boekema visie op vastgoed en Aesy liften.

vervangen enkel glas voor isolerende Ruysdael beglazing

vervangen enkel glas voor isolerende Ruysdael beglazing

Fris en Duurzaam DvhN 18-10-2013

aanzicht de Starter

aanzicht de Starter

plaatsen van ventilatiekappen op het dak

plaatsen van ventilatiekappen op het dak

ophangen van een ventilatieunit

ophangen van een ventilatieunit

 

Luxlight Lichtstraat

vorige situatie

vorige situatie

20131003_075232

nieuwe situatie buiten

20131003_075838

nieuwe situatie binnen

project: vervangen oude  lichtstraat voor Luxlight, type ZD.

Opdrachtgever: Adaktis Techniek.

Werkzaamheden BMAT: calculatie, werkvoorbereiding & uitvoering.

Voor de familie Doornenbal in Groningen hebben wij een gedateerde lichtstraat vervangen. De nieuwe aluminium Luxlight lichtstraat is voorzien gelaagde en getinte HR++ beglazing. Hierdoor is de isolatiewaarde, zowel qua geluid en warmte, sterk gestegen.